Vinkursene jeg kan tilby:

Alle kursene har med hvordan smake aktivt, finn din egen smak og bli mer nysgjerrig.
Husk at smak og behag alltid kan diskuteres, men vi blir neppe enige!
1) Musserende vin er mer enn prosecco
Forskjeller på ulike musserende viner:
champagne – cremant – cava – franciacorta -prosecco
Om land, produksjonsmetode, lukt og smak, og hvilken vin som kan passe til ulik mat.

2) Hvitvin
Bli kjent med de tre mest kjente druene eller kanskje bare en av dem?
Chardonnay – Sauvignon Blanc – Riesling

3) Rødvin
Bli kjent med de fire store, eller kanskje bare en av dem?:
Cabernet Sauvignon – Merlot – Syrah – Pinot Noir

4) Naturvin – økologisk vin – biodynamisk vin
Er disse bare en hipp kultvin, eller er dette den egentlige korrekte vinen?
 
5)Samme drue – ulike smaker
Noen druer dyrkes i mange ulike land, men vinene smaker forskjellig. En vin laget på druen Pinot Noir fra Frankrike smaker ofte annerledes enn vinen som er laget av samme type drue som er dyrket i Amerika.
Hvorfor smaker vinen forskjellig? 

6) Vin fra ulike land
En overordnet presentasjon av et land som lager vin. Om forskjeller på regionene, druer, fremstilling, smaker etc.

7) Mat og vin
Mye vin passer best sammen med mat, er min påstand.
Hvilken vin passer best til de ulike rettene? Hvorfor?
Jeg kan også hjelpe til med å lage noen av matrettene, dersom du ønsker dette.

8) For spesielt interesserte
Grappa
– elsket og hatet.
Bli introdusert for en spennende og en litt uvanlig smak.
Armagnac – et godt alternativ til cognac?

9) Har du egne ønsker og ideer?
Kom gjerne med ønskene, sammen kan vi trolig lage en interessant og lærerik vinsmaking.